algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
14°

El Govern balear es compromet a no fer l'autopista entre Inca i Alcúdia

El president Antich i el conseller Ferrer visitaren el creuer polèmic de Búger

El Govern balear desestima la possible construcció de l'autopista entre Inca i Alcúdia, com així està previst al Pla de carreteres encara vigent. El president autonòmic Francesc Antich així s'hi va comprometre públicament durant la visita que va realitzar ahir al polèmic creuer de Búger i Campanet on s'hi ha de construir una rotonda. Antich reiterà que «les autopistes són infraestructures inadequades al model de creixement mesurat que hem d'empènyer. No podem desclassificar urbanitzables i després fomentar projectes d'autopistes».

En aquest sentit i com a alternativa proposà la creació de tercers carrils i de desdoblaments de l'actual traçat als punts més conflictius. A més, Antich és partidari de la millora de les carreteres secundàries per descongestionar les principals artèries vials. D'aquesta manera, Obres públiques sí que podria donar prioritat també a la millora de carreteres com la de Llubí-Santa Margalida, per accedir a la zona nord sense haver de passar per la carretera d'Alcúdia. De tota manera el president deixà clar que hauran de ser els tècnics els que diguin on s'han de fer les millores.

Per envestir el nous projectes s'haurà de renegociar l'actual conveni de carreteres signat amb l'Estat central i que preveia una inversió total de 56.000 milions de pessetes. Més 4.100 milions d'aquests corresponien precisament a la perllongació de l'autopista fins a sa Pobla. Antich, juntament amb el conseller d'Obres Públiques, Josep Antoni Ferrer, i els batles de Búger i Campanet, Miquel Amengual i Francesc Aguiló, examinà personalment la deficient seguretat de l'actual creuer amb la carretera d'Alcúdia i discutí com s'hauria de construir la futura rotonda.

El president conversà amb els veïns i els explicà que el projecte inclourà també una rectificació del traçat de la carretera i suposarà una inversió d'entre 35 i 40 milions de pessetes. A més, es comprometé a no deixar el projecte de banda.

Reaccions  

Francesc Aguiló, batle de Campanet, es va mostrar ahir especialment satisfet en rebre la confirmació per part del president que el Govern desestima fer l'autopista.

Davant aquesta notícia, Aguiló anuncià que l'Ajuntament fa comptes retirar el contenciós administratiu interposat contra el projecte ja que destruïa una zona protegida d'interès paisatgístic.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris