algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
18°

La costa de cap Enderrocat serà la zona més protegida de la reserva marina

La Conselleria prohibeix en aquesta àrea la pesca i l'extracció de flora i fauna

L'espectacular zona de cap Enderrocat serà l'àrea més protegida de la primera reserva marina de Mallorca que ahir el Govern va aprovar mitjançant una ordre del conseller d'Economia, Agricultura, Comerç i Indústria, Joan Mayol, tal com va avançar Diari de Balears dijous passat.

Com se sap, la reserva marina comprèn des del Club Nàutic de l'Arenal fins al cap de Regana. A cap Enderrocat, que suposa devers el 15% de la reserva, s'ha prohibit qualsevol tipus de pesca marítima, extracció de flora i fauna i activitats subaquàtiques. No obstant això, la Direcció General de Pesca podrà autoritzar les extraccions puntuals de mostres de flora i faunes marines, sempre que sigui amb finalitats científiques.

A la resta de la reserva quedarà prohibida tota classe de pesca marítima i d'extracció de flora i fauna marines, encara que s'hi preveuran importants excepcions. Per exemple, es permetrà la pesca marítima professional de la modalitat d'arts menors, amb les arts i ormeigs tradicionalment utilitzats a la zona mitjançant autorització prèvia expressa de la Direcció General de Pesca i Cultius Marins.

També en aquesta zona es permetrà l'exercici de la pesca marítima recreativa des de terra i embarcació. Tot i això, la Direcció General de Pesca establirà, amb caràcter bianual, zones de veda per a la caça submarina i la pesca esportiva, amb una extensió mínima del 35% d'aquesta àrea. L'ordre aprovada també prohibeix la realització de competicions. Es podran fer mostreigs de flora i fauna marines sempre que es tengui el permís de Pesca. La Conselleria ha establert també la prohibició i retenció a bord de l'embarcació de tota una sèrie d'espècies: escat, gatvaire, ferrassa, escorçana i cavall marí, agulleta, peix bada (peixos); cranca i cigala (crustacis); corn de cornar, pop trobiguera, pedra de Santa Llúcia (mol·luscs).

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris