algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
15°

El PP qualifica de «mal estil» l'actuació del nou Executiu envers els interins

González Ortea diu que poden demanar responsabilitats als polítics, no als funcionaris

El Partit Popular «lamenta» i qualifica de «mal estil» les mesures que la Conselleria d'Interior del Govern de Francesc Antich prendrà en relació als funcionaris interins de l'Administració autonòmica, de derogar el Decret d'interinatge i convocar un concurs obert sense valorar els mèrits de les persones que treballen des de fa anys dins les conselleries i empreses públiques del Govern.

Segons afirmà ahir a Diari de Balears l'exconseller de Turisme i redactor de la ponència d'estratègia política del proper congrés del Partit Popular, José María González Ortea, el col·lectiu de 652 interins accedí a l'administració autonòmica després de passar proves selectives per optar a la seva plaça. «Aquesta mesura farà molt de mal a moltes famílies que no tenen res a veure amb la política», afirmà, a la vegada que demanava als membres de l'actual Govern que «ho reconsiderin».

«Si volen responsabilitats, que les demanin als polítics», assegurà, a la vegada que destacava l'alt nivell de qualificació dels treballadors de la Funció Pública a les Illes. «Quan vaig abandonar el meu despatx de conseller, em vaig acomiadar de tots els funcionaris sense excepció i ja hi ha consellers del Govern Antich que han destacat la preparació del cos funcionarial de la Comunitat Autònoma».

José María González Ortea explicà que el Decret d'interinatge s'havia aprovat per tal que els actuals interins poguessin presentar-se a les dues properes convocatòries de concurs-oposició. En relació al canvi del sistema de puntuació del proper concurs anunciat pel Govern de progrés, de no valorar els mèrits i només les proves objectives, González Ortea indicà que «no hi ha cap administració pública de cap color que no premiï els interins que han estat treballant durant anys».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris