cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
17°

Una avaria bloquejà 150.000 mòbils durant sis hores a totes les Balears

Telefònica aconseguí restablir el servei a les nou del vespre

Una avaria en el servei de MoviStar i MoviLine dependents de Telefònica va bloquejar ahir durant sis hores uns 150.000 telèfons mòbils a totes les Balears, segons reconegueren fonts de la companyia. El problema començà a les 15 hores i no va poder ser solucionat fins a les 21 hores a causa de la gran concetració d'aparells mòbils en època de vacances.

A Mallorca es veren afectats uns 40.000 mòbils, principalment a les zones de Santanyí, Campos, Felanitx i també zones properes a Inca. A Menorca el problema es va detectar principalment a la zona nord de l'illa i a l'àrea de Sant Lluís, així com a l'aeroport, fet que va afectar uns 30.000 clients.

Mentre, a Eivissa va ser a bona part de l'illa, així com a la totalitat de Formentera, que afectà uns 80.000 telèfons. Fonts de Telefònica insistiren en el fet que el problema ja estava arreglat i destacaren que «la raó que hagi afectat tants usuaris es deu al fet que ens trobam en època de vacances, i això implica que en aquests moments hi hagi a les Balears moltíssima gent de vacances, tant provinents de la Península com de l'estranger».

De fet, aquesta avaria és un cas més de la hiperutilització d'un servei a causa de la gran concentració humana que viu l'Arxipèlag aquest estiu. No només els hotels, sinó també els clubs nàutics i la pràctica totalitat dels xalets i les cases de camp illenques en són plenes. És la major concentració humana de la història de les Balears. A més, el fet que la gent estigui de vancances implica que s'utilitzi molt aquest servei. Aquesta allau ha coincidit amb l'avaria, per la qual cosa ahir s'enregistraren nombroses protestes, que s'apaivagaren quan, a les nou del vespre, els mòbils podien funcionar sense problema.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris