muy nuboso
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
16°

La Sala instarà el Parlament balear a protegir es Canons mitjançant la LEN

Els grups d'esquerres són favorables a la iniciativa mentre que UM l'analitzarà

L'equip de govern de l'Ajuntament d'Artà (IA i PSOE) traurà endavant, en el proper ple, una proposta a través de la qual insta el Parlament a protegir es Canons mitjançant la seva inclusió en la Llei d'espais naturals (LEN). La proposta, ja consensuada amb el grup municipal d'Esquerra Unida, acabarà de fer-se oficial la setmana que ve. Tot i això, aquest diari pot avançar que tots els grups parlamentaris d'esquerra es mostren favorables a la iniciativa.

Pel que fa a UM, la seva presidenta, Maria Antònia Munar, esmentà ahir que en arribar el moment el document s'analitzà de manera detallada, com pertoca a l'assumpte. En l'escrit, que es remetrà als grups parlamentaris i a la presidència del Consell, es demana que s'adoptin totes aquelles mesures de caràcter polític i legislatiu que evitin la urbanització d'aquest indret i n'assegurin la protecció integral i definitiva.

Per argumentar aquesta sol·licitud, Independents d'Artà i PSOE manifesten que la zona des Canons és una àrea amb alts valors paisatgístics i ecològics, tant per la situació costanera, al litoral del cap Ferrutx, com per la gran diversitat de la flora i la fauna que s'hi troben.

D'altra banda, la proposta també fa referència a la voluntat de reconduir el model territorial cap a quotes de major protecció, aspecte que «s'ha vist recollit en les propostes programàtiques de la majoria dels partits polítics que concorrien a les darreres eleccions».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris