cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
17°

Medi Ambient descarta més bloqueigs a la construcció de camps de golf

La consellera Margalida Rosselló diu que no entra en l'acord dels partits del pacte

La consellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló, descartà ahir noves paralitzacions de construcció de camps de golf a les Illes, després de la seva actuació, el passat dimecres, de declarar la protecció cautelar de Cala d'Hort, al municipi eivissenc de Sant Josep, i la iniciació del Pla d'ordenació de recursos naturals de la zona en aplicar la Llei estatal de conservació d'espais naturals i de la flora i fauna Silvestres.

«Aquesta ordre sorgia dels acords del Pacte de Progrés, ja que totes les forces polítiques estaven d'acord en la protecció de Cala d'Hort», afirmà la consellera de Medi Ambient.

Malgrat això, en contra de la idea d'Els Verds, els membres del pacte no s'han pronunciat per una moratòria definitiva dels camps de golf. «No és un acord del conjunt del Govern, perquè es va establir que sí se'n poden construir alguns, però mai no tots els que estavan prevists. De qualsevol manera "afegí" no vol dir que el cas de cala d'Hort sigui extensible a tots els camps de golf que es pensaven construir a les Illes».

Margalida Rosselló indicà que des de Medi Ambient «estaran a l'aguait» i anuncià que vigilaran que cada nou camp de golf es faci de manera correcta. La consellera assegurà que la política en relació als camps de golf canviarà. «Molts s'aprovaven utilitzant la fórmula d'interès social i és un sistema jurídic que volem revisar, perquè això pot afectar escoles o també hospitals, però no com a manera d'aconseguir més oferta turística complementària».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris