algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 16°
21°

Les pensions no contributives pujaran a partir de gener

El Govern n'inicia avui la tramitació, que beneficiarà 8.000 persones

El Consell de Govern aprovarà avui l'inici de tramitacions per a l'augment de les pensions no contributives, mesura que beneficiarà gairebé 8.000 persones de les Illes, concretament 7.837. Malgrat que l'inici dels tràmits es produirà avui mateix, és previsible que no es pugui desenvolupar i posar en pràctica un decret regulador, és a dir, el pagament de les noves pensions, fins al mes de gener de l'any que ve. De tota manera, el principal objectiu de l'actuació és equiparar aquestes pensions al salari mínim interprofessional, fixat actualment en 69.720 pessetes mensuals.

Els beneficiaris de les pensions no contributives a les Balears estan cobrant quantitats que, segons el nou Executiu autonòmic, no es corresponen amb el nivell de riquesa de l'Arxipèlag. Així, el cobrament més baix d'aquesta casta se situa a les Illes en les 37.955 pessetes. La pensió de viduïtat més alta arriba a les 56.990 pessetes, per la qual cosa la pujada aprovada pel Govern podria oscil·lar entre les 12.000 i les 30.000 pessetes, segons el concepte de cobrament.

Davant la certesa d'una execució avançada del pressupost autonòmic d'enguany, calculat pel mateix president, Francesc Antich, en un 73 per cent, i les escasses disponibilitats dels recursos econòmics de la Comunitat, resultaria molt complicat i difícil que la pujada de les pensions no contributives pogués aplicar-se abans de l'any que ve. Seria a partir d'aleshores quan els pressuposts de la comunitat reflectirien una partida econòmica específica.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris