cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
25°

Les famílies sense recursos tindran ajuts per comprar un habitatge o llogar-lo

L'àrea municipal de Benestar Social impulsa un programa de subvencions de fins a 250.000 pessetes

L'àrea social d'Inca concedirà ajuts per a la compra de primers habitatges i lloguer de cases a tots els residents del municipi que no disposin de recursos suficients per sufragar les despeses. Aquest és un dels objetius de la política social que s'ha marcat la nova regidora de Benestar Social, Magdalena Cantarellas, que explica que «el departamanet de Benestar Social no pot tancar per vacances el mes d'agost perquè hi ha molta de gent sense recursos que necessita sempre ajuts».

Per fomentar l'accés al primer habitatge es concediran ajuts de fins a 250.000 pessetes que seran complementats amb el suport del Govern balear i central. Fins ara, Magdalena Cantarellas no ha tingut l'oportunitat de parlar amb la nova consellera de Benestar Social, Fernanda Caro, tot i que espera fer-ho un cop que la situació a nivell autònòmic es normalitzi. Abans de concedir les subvencions el departament de Benestar Social realitzarà un estudi exhaustiu de les persones o famílies més necessitades.

«S'ha d'anar molt alerta a l'hora de concedir subvencions, ja que es donen molts de casos de picaresca, molts en reben de diferents institucions alhora», explica Cantarellas. També es preveu la creació d'un patronat de l'habitatge amb l'objetiu d'incorporar les cases deshabitades, afavorint-ne l'adquisició, lloguer o rehabilitació.

Un dels sectors més necessitats actualment és el dels immigrants magrebins, que arriben als 700. També hi ha un important percentatge d'immigrants d'altres països. «Un nombre important d'immigrants peninsulars també es veu necessitat principalment en temes socioeconòmics. Ara, molts han de menester assessorament en temes d'escolarització, divorcis i maltractaments», assenyala la nova regidora.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris