cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
18°

El Consell de Govern aprova demà la primera reserva marina de Mallorca

Es limitarà la pesca i no es podrà extreure arena des de l'Arenal a cap de Regana

95114

En un 15% de l'àrea protegida no es podrà pescar.

El Consell de Govern, format pel Pacte de Progrés, aprovarà demà declarar Reserva Marina l'àrea situada entre el Club Nàutic de l'Arenal i el cap de Regana. Es tracta de la primera reserva marina que es crearà a Mallorca, la qual suposa la limitació pesquera tant professional com recreativa i la prohibició total d'extracció d'arena. D'aquesta manera es crearà una zona de refugi per a les espècies marítimes, fet que facilitarà que es formi un banc de cria. L'objectiu és incrementar les pesqueries i protegir a la vegada un ecosistema natural.

La reserva, que és convertirà en una de les primeres decisions del nou titular d'Agricultura i Pesca, Joan Mayol, arribarà fins als 30 metres de profunditat. Un 15 per cent de l'àrea protegida estarà totalment restringida a la pesca, mentre que al 85% s'hi podra pescar en determinades arts i durant períodes diferents, establint diferents vedes. Paral·lelament a la protecció d'aquesta àrea, es constituirà un comitè de seguiment i de supervisió de la reserva integrada per associacions que vetlen per la conservació de la naturalesa, l'Institut Oceanogràfic, serveis de biodiversitat del Govern balear, clubs nàutics i pescadors. Tambés es crearan comitès a les dues reserves marines de la costa nord de Menorca i de les Pitiüses, que fins ara funcionaven sense cap organisme que tingués cura de la protecció de les dues àrees.

Convé puntualitzar que les condicions de la reserva marina de Mallorca ja es varen acordar per diferents sectors durant l'anterior Govern presidit per Matas. No obstant això, no es descarta que amb el nou govern d'esquerres la protecció podria sofrir modificacions amb el temps a partit d'acords del mateix comitè.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris