algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
17°

Les pedres també poden convertir-se en art

Fernando Buenhache munta a Portocristo una sala d'exposicions dedicada a les pedres

La casa ideal de Fernando Buenhache hauria de ser tota de pedra, però no només les parets sinó també el llit, les taules, les cadires, en dues paraules, tot pura pedra. Va arribar a Portocristo fa un mes, i amb ell, vingueren les seves pedres, totes elles de Conca. I és que Fernando Buenhache és d'aquesta ciutat i va ser allà, a la seva ciutat natal, on va descobrir la seva afició i on va muntar les primeres sales d'exposició. Buenhache també ha exposat a Anglaterra, Itàlia i a diferents ciutats de la Península, on la seva obra ha tingut gran acceptació.

Fernando Buenhache es considera un creador, un artista, ja que a partir de qualsevol pedra o roca que troba pot arribar a muntar les figures més insòlites que ens poguem imaginar. «Passeig per fora vila i agaf totes aquelles pedres en què veig una possible guitarra, tortuga o un telèfon, però de totes maneres, s'ha de dir que les pedres em cerquen a mi i no pas jo a elles», assegura.

Al seu museu de Portocristo es pot veure tot allò que ell denomina zoòlits (animals), gastròlits (menjar), litoventines (cortines de pedres) i tota una col·lecció d'instruments musicals, sonors com qualsevol altre, ja siguin de corda o de percussió.

Fernando Buenhache afirma que té molt apreci a totes i cada una de les seves creacions però allò que més li agrada és la decoració de jardins i de teulades, perquè pensa que és allà on la seva obra es pot observar de manera més destacada.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris