cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
17°

El Consolat rebaixa el sou de l'interventor i del tresorer

La mesura es produeix un dia després de la pujada de les nòmines al CIM

El Govern balear ha rebaixat el sou de l'interventor i del tresorer de la Comunitat Autònoma per tal d'equiparar-los al mateix nivell de la retribució anual que perceben els càrrecs dels directors generals de l'Executiu autonòmic.

Aquesta baixada de sou, que es produeix un dia després que el Consell Insular aprovàs una pujada de nòmines generalitzada de tots els consellers de la institució insular, implicarà una disminució de quasi 4 milions de pessetes anuals per a Vicente Ligüerre Gil, nou interventor de la Comunitat Autònoma, en relació al sou de Bàrbara Barceló, la persona que desenvolupava aquesta funció amb el Govern de Jaume Matas. D'aquesta manera, el salari que estava fixat en 12.171.720 pessetes, ha quedat establert en 8.000.000 pessetes.

El mateix ocorrerà amb la retribució del tresorer, que serà José Luís Gil Martín, fins ara director financer del diari El Mundo. Gil cobrarà a partir de la seva incorporació a la Conselleria d'Hisenda i Pressuposts del Govern 7.619.638 pessetes en lloc dels 9.907.540 pessetes que es pagaven fins ara.

El conseller d'Hisenda i Pressuposts, Joan Mesquida, defensà aquesta davallada de sous amb la necessitat que hi hagi per a tots els càrrecs del Govern, una «homogeneïtat i una uniformitat». Aquest criteri s'aplicarà també a la resta de conselleries del Govern.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris