cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
22°

Morales: «Desqualific les acusacions que el Pacte s'hagi fet en contra de ningú»

El dirigent d'UM fou elegit president del Parlament amb el suport del Pacte de Progrés

El president del Parlament, Maximilià Morales, afirmà ahir en el seu discurs de presa de possesió i d'obertura de la V Legilatura que «desqualific expressament les acusacions que el Pacte entre les forces polítiques que dóna suport a l'actual Govern s'hagi fet en contra de ningú, i sobretot, les qui volen donar-li caràcter no democràtic de perversió de la voluntat popular».

Morales analitzà que després de les eleccions, la manca de majories absolutes fou el resultat i considerà que si aquestes són perllongades en el temps «poden produir perversions que mai no són bones». Recordà que les forces que han protagonitzat el canvi ja havien demostrat la seva capacitat d'enteniment al Consell de Mallorca durant quatre anys.

Per això, ressaltà que la necessitat de potenciar els mecanismes de diàleg i reforçar la capacitat de pacte permanent seran els instruments principals d'aquesta nova legislatura. Des d'aquest punt de vista, Morales avançà que la presidència de la Cambra autonòmica desenvoluparà «una actitud vigilant de la conservació de l'essència del Pacte» que ha permès la formació de l'actual Govern, tasca que «obliga qui l'assumeix a oblidar-se de la seva específica procedència i a transcendir-la en benefici de tothom».

Entre les prioritats destacà, des del punt de vista legislatiu, la reforma de l'Estatut d'Autonomia per assolir el rang autonòmic de nacionalitat i el desenvolupament d'un nou marc que situï els consells insulars en el centre de la vida política de cadascuna de les Illes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris