cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
19°

L'equip de govern del Consell s'apuja el salari quasi un 80%

El Partit Popular protesta i exigeix que també s'incrementin les seves dietes

El ple del Consell Insular de Mallorca (CIM) aprovà ahir les noves retribucions dels seus membres, que suposen l'equiparació econòmica dels alts càrrecs de la corporació als del Govern. Aquestes assignacions són justificades pel Pacte de Progrés per les competències que el CIM assumirà a partir del gener, exercides com a autèntic «govern de Mallorca».

Segons les retribucions aprovades ahir, la presidenta del CIM, Maria Antònia Munar, cobrarà 9.242.434 pessetes brutes anuals, repartides en 14 mensualitats. Fins ara, cobrava més de 6 milions, per la qual cosa l'increment és d'un 50%. Els dos vicepresidents del Consell, Antoni Pascual (UM) i Maria Antònia Vadell (PSM), rebran 8.450.522 pessetes. Els consellers responsables d'àrea percebran 8.035.088 pessetes. És a dir, la resta de membres de l'equip de govern veuen els seus sous crescuts gairebé en un 80%, ja que les retribucions anteriors eren de quatre milions i mig de pessetes.

Els portaveus de grup tenen assignada una retribució de 5.900.000 pessetes. Tots aquests càrrecs són de dedicació exclusiva. La resta de consellers, en concepte d'indemnització, cobraran 30.000 pessetes per cada ple i 15.000 per cada comissió. La percepció d'aquestes dietes serà incompatible amb les assignacions fixes esmentades.

Al començament del ple, Maria Antònia Munar estava convençuda del suport de tots els grups, inclosa l'oposició del PP, en aquest punt, ja que s'havia tractat i negociat anteriorment. Emperò, la presidenta i tota la resta de membres del Pacte de Progrés es varen veure sorpresos per la postura contrària dels populars, que demanaren, a través de Joan Flaquer, que aquest punt quedàs damunt la taula.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris