algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 14°
22°

L'embús del pàrquing de la plaça Major és una història inacabable

Una gran aglomeració de cotxes convertí l'entrada en una odissea

Falta un quart per a les onze del matí. El darrer indicador de temperatura, a l'avinguda d'Alemanya, assenyalava 36 graus al sol. Ara el termòmetre és lluny. Som al final de la Rambla des de fa més de deu minuts. Per sort, l'aire condicionat senyoreja dins l'autobus. Una senyora diu als infants en francès allò de «tranquils, nins, que la platja no es mourà de lloc». Comencen a sonar els clàxons dels cotxes. Hi ha nervis. Els municipals brillen per la seva absència mentre els cotxes malden per maniobrar. L'indicador en lletres vermelles que resa «complet» és absolutament inútil. Tothom vol entrar a l'aparcament subterrani de la plaça Major.

L'autobús aconsegueix passar després de deu minuts més d'estires-i-arronses i davallades de sants. La situació s'ha repetit una vegada més. Falten deu minuts per a les dotze i la situació s'agreuja. Les siulades se senten ja a l'altura del Bar Bosch. La cua d'entrada al pàrquing de la plaça Major és formada per una gernació de cotxes menats per estrangers.

Wilfred és alemany. Ha llogat el cotxe a l'Arenal, un bon Mercedes. «Al meu país mai no l'hauria pogut menar, aquí està molt bé de preu, així que he decidit aprofitar-ho i dur els nins a veure la ciutat». Li han recomanat el pàrquing a la tenda de lloguer de cotxes. «És el que està més a prop de la catedral i que té ombra. No volem deixar el cotxe al sol, fa massa calor». Els nins suen. No han parat de jugar des de fa vint minuts, el temps que fa que esperen per entrar al pàrquing. Els esforços dels progenitors per calmar-los han estat inútils.

I és que el cor de Palma és un desastre en l'àmbit circulatori. Les mesures impulsades per donar alternatives a la circulació rodada per part de l'Ajuntament de Palma han demostrat ser un absolut fracàs. La gent continua emprant de manera gairebé exclusiva el cotxe per als seus desplaçaments urbans. A l'augment de passatge constant que obtenen els autobusos de Palma se li contraposa un augment de vehicles circulant contínuament que ha fet que Palma tengui la taxa de cotxes per habitant més alta d'Europa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris