algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
15°

Carreteres a les zones turístiques i d'entreteniment nocturn: el desastre de l'estiu

Tots els anys moren vianants atropellats en aquestes vies ràpides mal situades

Any rere any hem de lamentar incomptables pèrdues humanes a les nostres carreteres. Aquestes dades emperò, adquireixen tonalitats dramàtiques a les grans vies que passen per dins els nuclis turístics o de diversió nocturna, sobretot pel que fa a atropellaments.

Un dels millors exemples d'aquests desastres és el passeig marítim. Aquesta via, que normalment sembla una autopista, és un dels grans punts negres de les Illes Balears. O bé perquè els vianants que són atropellats es troben sota els efectes de les begudes alcohòliques i no s'adonen en travessar el carrer que vénen cotxes a tota velocitat, o bé perquè són els conductors els que van beguts, a cada banda de la calçada, al costat de les voreres, hi ha vidres trencats a causa dels sinistres.

No fa gaire temps, un jove que menava gat va atropellar set persones davant de la discoteca Tito's i després va fugir, espantat. En aquest cas ningú no va perdre la vida, però les persones afectades patiren algunes lesions de diversa consideració.

Just fa un parell de dies es va registrar al mateix escenari un altre espectacular accident, ja que dos turismes quedaren cap per avall després de col·lidir a una velocitat de vertigen i efectuar diverses voltes de campana. Els conductors sobrevisqueren tot i l'impressionant xoc, però l'ensurt que patiren els vianants que es trobaven a la zona i els mateixos afectats va ser majúscul. A més, ambdós vehicles quedaren reduïts a ferralla.

Mai no n'hi ha prou  

«Al volant tothom controla sempre», «jo mai no duc una copa de més» o «això no és cosa teva» són frases repetides constantment per la gent que no es troba en condicions de conduir. A més, l'excusa que «agafar un taxi és massa car» per anar a casa quan es va begut fa que de vegades, el preu a pagar sigui major que la tarifa aplicada pel taxista: la vida.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris