algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 11°
11°

Pollença celebrà els Moros i Cristians amb més públic que mai

La vila va celebrar el simulacre dels Moros i Cristians

84592

Un dels participants.

J. M.

«Mare de Deu dels Àngels assistiu-nos! Pollencins, aixecau-vos; els pirates sòn aquí!». Fort i clar es va sentir ahir horabaixa el crit de guerra de Joan Mas quan a la petita plaça de l'Almoina l'heroi pollencí reclamà la presència de l'exèrcit cristià, enmig d'un llarg aplaudiment de goig.

Així començà el simulacre més famós de la batalla més llegendària, en la qual un grapat de valents pagesos pollencins feren fora de la vila els saquejadors pirates moriscs. Els infidels moros encapçalats pel temible Dragut envestiren, ben armats i pintats per a la guerra, els cristians que els esperaven per lluitar provists de garrots, forques i altres estris. Abans tots dos bàndols havien estat acompanyats per la banda de cornetes i tambors del regiment d'infanteria Palma 47.

Bastonades, molta suor, crits i l'olor de mesclat. Tot això varen poder sentir ben de prop els milers d'espectadors, més nombrosos que mai i acorralats a les voreres dels estrets carrers per les autèntiques allaus humanes, que assistiren al desenvolupament d'una lluita desenfrenada per moments que durà més de dues hores. La brega finalitzà al camp de futbol, on enguany el públic s'hi pogué acostar i participar en la lluita final després que l'Ajuntament no col·locàs com l'any passat unes barreres. Retuts pel cansament, els victoriosos cristians agraïren a la Patrona la seva protecció amb el tradicional Tedeum i el càntic dels Goigs. Malgrat que els moros resultaren derrotats, no hi hagué més vencedor que la mateixa festa en si. L'Alborada i el Visca Pollença, entonats per la banda, i els focs d'artifici tancaren, ja al vespre, una festa que s'havia desenvolupat quasi de manera continuada d'ençà que la matinada anterior s'havia viscut la nit de l'Alborada, això sí, amb menys fems que l'any passat i quasi sense incidents.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris