cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
22°

La Mancomunitat es constitueix avui sense tenir clar el tipus de presidència

El president sortint Cànoves proposarà un càrrec unipersonal

La Mancomunitat del Raiguer es constitueix avui vespre amb grans i importants interrogants tant per qui serà el proper president de l'entitat com per, i sobretot, el sistema que s'adoptarà en el càrrec.

El socialista Salvador Cànoves, que ha ocupat el càrrec els darrers vuit anys ja ha anunciat públicament que no es presentarà a la reelecció. A més ha posat de manifest que, per la composició política de la comarca després de les eleccions seria natural que el proper president fos un batle del PSM. En aquest sentit ha animat els nacionalistes a presentar un candidat tot defensant un model de mancomunitat amb un únic president, tal com ha funcionat fins ara.

La posició de Cànoves xoca frontalment amb la dels nacionalistes que han reclamat de manera reiterada un canvi radical en l'estructura de funcionament amb l'objectiu de revitalitzar la Mancomunitat. La nova fórmula passaria per instituir una presidència rotatòria anual de manera que cadascun dels partits ocupàs aquest càrrec en aquesta legislatura.

A més, els quatre batles designats per cada partit per ocupar la presidència formarien una espècie de comissió de treball permanent per coordinar-se. De fet, arran de les darreres reunions mantingudes entre els batles ha guanyat força entre els diferents partits la proposta d'una presidència compartida.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris