cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
24°

El sector turístic advoca per construir la tercera pista a Son Sant Joan en cinc anys

Els tècnics reclamen la finalització de la pista Sud per guanyar més operativitat

Control i Navegació de l'aeroport de Palma reclama a la direcció de l'ens públic palmesà l'acabament de la pista Sud (PS), perquè possibiliti la seva utilització «sense limitacions» igual que la pista Nord (PN) i així guanyar «més operativitat».

D'aquesta manera, si es donàs un nou cas de tancament de la PN, com ocorregué diumenge passat fruit de la punxada a una roda del tren d'aterratge d'una ambulància aèria que en provocà la clausura durant una hora i mitja (14.35-15.55), i que tot el trànsit aeri de Son Sant Joan recaigués sobre la PS, s'aconseguiria que el nombre d'operacions afectades, com també els retards, disminueixin i milloràs l'operativitat de Son Sant Joan.

Per contra, el sector turístic és partidari de la construcció d'una tercera pista «d'aquí a cinc anys, sinó ens hipotecam el futur». En canvi, Control i Navegació assegurà que «no és necessària una nova pista». El que s'ha d'aconseguir és solucionar les limitacions de la PS, «amb la construcció de la pista paral·lela de rodament, com també més sortides ràpides», apuntà José Manuel del Pozo, portaveu de Control i Navegació de Son Sant Joan.

Un carrer de rodament paral·lel evitaria que «els avions es ficassin en pista. Per tant, es podria donar pas a un altre moviment en sentit contrari i es guanyaria en capacitat operativitat a la PS». Mentre que un major nombre de sortides ràpides donaria lloc «a un descongestionament més àgil de la PS».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris