algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
15°

Consum immobilitza i retira del mercat 11.245 flotadors perillosos per als infants

La xifra és molt alta comparada amb els 80.000 retirats al conjunt de l'Estat

Uns 11.245 flotadors amb seient han estat immobilizats a les Balears per la Conselleria de Sanitat i Consum per considerar-los perillosos per a la seguretat dels nins petits. Els flotadors amb seient són considerats com a producte perillós ja que els usuaris (normalment infants) poden negar-se si el flotador fa mitja volta. Els infants s'asseuen al flotador i introdueixen les cames pels forats, destinats que el petit se senti més còmode. La perillositat radica en què aquests orificis atrapen el nin com una ventosa i en el cas de fer mitja volta dins l'aigua es pot negar. Els flotadors no són suficientment gruixuts i la seva estabilitat sobre l'aigua és dubtosa.

La informació ha arribat des de França on s'ha advertit de la perillositat d'aquest producte. Consum ha pres les mesures adequades per evitar problemes greus amb aquests flotadors. «L'acció de Consum s'ha desenvolupat amb celeritat ja que consideram el tema com a primordial perquè estam parlant d'una qüestió de vida o mort» informà ahir el nou director general de Consum Miquel Àngel Cabeza.

«Concretament hem desenvolupat accions en tres fronts, per començar hem immobilitzat les unitats que es disposaven a ser venudes, en concret 11.245 flotadors. També hem retirat dels distribuïdors el producte a fi que no es realitzi la seva venda. I, com a darrera acció, hem advertit els usuaris del producte i els consumidors, en allò que hem pogut, de la perillositat d'aquests flotadors. És perquè no es realitzin més vendes», afegí Cabeza.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris