algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 15°
20°

El Constitucional desautoritza dos articles de les Directrius Territorials de les Balears

Els magistrats entenen que s'envaeixen competències exclusives de l'Estat

El Tribunal Constitucional ha suspès la vigència i aplicació de dos articles i una disposició addicional de la Llei de directrius d'ordenació territorial de les Illes Balears i mesures tributàries, de 3 d'abril d'enguany, aprovada per la Comunitat Autònoma. La suspensió es conseqüència de l'admissió a tràmit del recurs del Govern central contra aquests articles, i s'haurà de revisar dintre de cinc mesos si no hi ha abans resolució del tribunal sobre el fons de la demanda.

El Govern estatal presidit per José María Aznar, va recórrer la norma per entendre que envaeix competències exclusives de l'Estat sobre ús de sòl en el territori balear, aeroports d'interès general i delimitació del domini públic marítim-terrestre. Els artícles de la Llei que han quedat suspesos són el 64.1, el 79.2 i la disposició addicional 22.

El primer estableix que no s'autoritzaran, fora de l'actual delimitació de la zona de serveis, noves infraestructures aeronàutiques, públiques o privades, «si no és per a millores ambientals, protecció civil o interès militar», s'afirmà. El segon preescriu que «el Govern de les Illes Balears haurà d'emetre informe vinculant, prèviament a l'aprovació d'un pla de l'Administració General de l'Estat o de les seves entitats autònomes, sempre que aquesta tengui incidencia en el territori de les Illes Balears, sobre la conformitat del pla amb aquestes directrius».

En darrer terme, la disposició addicional vint-i-dosena diu: «Els instruments d'ordenació territorial per a l'illa de Formentera, en ús de la competència exclusiva de la Comunitat Autònoma en matèria d'ordenació del territori, inclòs el litoral en l'àmbit de les Illes Balears, determinaran els elements, les característiques i les circumstàncies físiques que hagin de concórrer perquè un bé pugui ser inclòs com un dels que integren la ribera de la mar».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris