muy nuboso
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
16°

Els veïns de la Llonja podran descansar quan s'avanci l'hora de tancar els locals nocturns

El TSJB deliberà que Cort té plena competència per fer-ho

Els residents del barri de la Llonja veuen un futur més harmònic al seu barri, gràcies a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de les Balears que dóna la raó als veïns perquè considera que l'Ajuntament és l'administració local competent per acabar amb els renous en aquesta zona d'oci, tot decidint avançar l'horari de tancament dels locals i bars que allà s'hi troben.

Com es recordarà, els habitants d'aquesta barriada han lluitat i pressionat molt perquè el govern municipal de Cort prengui mesures contra els renous a les nits, a causa de l'activitat d'establiments musicals fins a altes hores de la matinada. Una de les darreres actuacions per part de l'Associació de veïns de la Llonja va ser enviar una carta al recent investit batle de Palma, Joan Fageda, per alertar d'una altra àrea de concentració de persones (la plaça de les Drassanes) que segons assegurà la representant veïnal, Feli Marcos, «ocupen la via pública atemptant seriosament contra el dret al descans i a la inviolabilitat del domicili dels residents».

La portaveu insistí, d'altra banda, que fins fa poc es continuaven obrint locals sense llicència d'instal·lació i activitats malgrat que l'Ajuntament aprovà per ple la normativa de limitació d'usos en aquesta matèria a la Llonja i cinc barris més, com el Coll d'en Rabassa o el Terreno, entre d'altres.

«La corporació local té la competència en aquest tema, ja que la hi va atorgar el Govern i, francament, des que se'ns declarà zona acústicament contaminada ara fa dos anys, estam igual o pitjor que abans», comentà Marcos.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris