algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
24°

L'antic hospital acollirà el Museu i Fons artístic amb més de 80 obres

Fins ara, totes les obres d'art es concentraven a l'edifici consistorial amb una gran manca de seguretat

L'emblemàtic Museu i Fons Artístic de Porreres es traslladarà a l'antic edifici històric de l'hospital que s'ubica al cèntric carrer Agustí Font Prevere. Aquest és l'innovador projecte que el nou equip de govern, ara format pel pacte de progrés UM-PSM, ha presentat en el decurs d'aquests dies.

El principal problema que el nou Consistori ha detectat envers l'actual ubicació de la col·lecció, a les diferents cambres de la Sala, és que «es troba d'esquena al possible visitant i aquest fet comporta que sigui difícil la promoció d'aquest patrimoni. De fet, hem constatat l'existència d'algun sector de la població porrerenca que mai no ha visitat el fons artístic, ni tan sols en sap de la seva vàlua», va explicar Bernat Bauzà, regidor d'Economia, Festes, Agricultura i Medi Ambient.

A part de la nova ubicació del Museu a l'antic Hospital, també es crearà una Comissió Gestora que tengui cura de la reactivació, així com de donar una més àmplia difusió al funcionament del Museu que ara «es troba en unes condicions de seguretat ínfimes».

D'entre la totalitat d'obres d'art que actualment es reparteixen entre diferents cambres de l'Ajuntament, una vuitantena fou catalogada per la professora de la Universitat illenca, Catalina Cantarellas, com a obres emblemàtiques de l'art contemporani mallorquí però també internacional. Aquest important gruix de peces seran les que es traslladaran a la nova seu de l'art porrerenc.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris