cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
24°

El CIM obre expedients milionaris per atemptat al patrimoni de la Serra

La Llei preveu multes de 10 a 100 milions per infraccions greus o molt greus

77576

L'estructura de l'hotel Monnaber està pendent d'enderroc.

La nova Llei de patrimoni, amb una millor definició i tipificació de les sancions, especialment les considerades greus, ha començat a cobrar força amb d'expedients sancionadors. La Comissió de Patrimoni ha obert enguany tres expedients que es podrien resoldre amb multes milionàries que poden ser de 10 a 25 milions les considerades greus, i de 25 a 100 milions les molt greus. La nova Llei, un pic aprovada en el Parlament, entrà en vigor el 30 de desembre del 98. Aquestes quanties són molt superiors a les multes més grans que ha resolt Patrimoni en tota la seva història. Parlam de multes d'un a dos milions de pessetes.

«Aquestes noves sancions, que afectaran en la mateixa mesura tant particulars com institucions públiques o privades, dóna peu que es respecti especialment el patrimoni declarat BIC, ja que són clarament persuasives», diu el secretari de la Comissió de Patrimoni, Miquel Barceló.

El darrer expedient greu que ha entrat a Patrimoni enguany és el d'una reforma i/o ampliació en una caseta de pescadors en el caló de s'Estaca, de Valdemossa. Es dóna la circumstància que la caseta no tan sols està en un lloc declarat paratge pintoresc (BIC), sinó que a més és uns dels elements doblement protegits pel Consell Insular, ja que forma part del llegat de l'arxiduc Lluís Salvador. Com se sap, el CIM va declarar les possessions i elements que formen part de la història de l'Arxiduc com a lloc històric. Als propietaris d'aquesta caseta, que per cert no és de Michael Douglas, els podria caure una multa d'entre 10 i 25 milions de pessetes. Això no obstant, tenen un termini de 15 dies per formular-hi al·legacions a partir de la notificació de Patrimoni.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris