algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
24°

El camí Creuer encara ara espera

Fa 20 anys que es reivindica una ampliació per usar-se com a via de ronda

Han passat ja 20 anys des que el llavors primer consistori democràtic de Maria començàs a reivindicar la realització d'un projecte encara ara fantasma: l'ampliació del vell camí Creuer per ser utilitzat com a via de ronda.

Aquest camí, de només uns 700 metres de llargària, connecta per la part baixa del poble les carreteres de Sineu, Santa Margalida i Llubí-Muro. La seva excessiva estretor en molts dels seus punts i el deficient estat en què es troba la calçada dificulten moltíssim el seu ús pels vehicles i el fan del tot intransitable pels camions de gran tonatge que ni gosen a ficar-s'hi.

L'intens trànsit de camions de gran tonatge que passava i encara passa en part per dins del nucli urbà de Maria ha generat en aquests dos anys tot tipus de queixes per part dels veïnats, sobretot per les molèsties que els ocasionaven.

A més, els grans vehicles i també els més petits són un seriós problema de seguretat vial cada vegada que passen a tota velocitat per davant dels centres escolars del poble.

Les reformes de trànsit efectuades a diferents carrers han suavitzat aquest problema, però no l'han eliminat.
Aquesta vella reivindicació, després de romandre durant anys en el calaix de l'oblit, es va tornar a posar damunt la taula a partir de la redacció del pla de carreteres del Govern. En aquest es preveia per al municipi la construcció d'una gran via de circumval·lació, però només s'especificava la llargària, quatre quilòmetres, i el seu pressupost, 761 milions de pessetes. Ningú fins a hores d'ara ha vist cap plànol del traçat d'aquesta via.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris