cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
22°

Medi Ambient proposa una «auditoria ecològica» a totes les àrees del Govern

Margalida Rosselló anuncia inversions contra els incendis forestals

La consellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló, exposà ahir al president Antich la necesitat d'efectuar una «ecoauditoria» a totes les àrees i empreses que depenen de l'Executiu autonòmic; segons la pròpia consellera, Antich fou «molt receptiu» a aquesta proposta que, previsiblement, es presentarà el pròxim divendres en el primer consell de Govern que tindrà un contingut polític i no estrictament administratiu.

Les auditories ecològiques tenen gran predicament arreu d'Europa i dels Estats Units; segons la nova consellera, «és una pràctica que hauria de ser habitual en el món de l'Administració» i consisteix en l'anàlisi de condicions de rendiment entre les inversions econòmiques, els profits i la seva sostenibilitat per tal d'establir les possibilitats de millora.

Àrea per àrea "i empresa pública per empresa pública", l'ecoauditoria hauria de revisar consums d'aigua, energia o paper, per tal de definir d'una banda les possibilitats de minvar la despesa energètica, però també l'accés a l'ús de materials no contaminants o poc agressius amb el medi ambient.

Altres possibilitats obertes a les conclusions d'una ecoauditoria suposarien la millora dels sistemes tèrmics, afavorint òptimes condicions laborals, entre «moltes d'altres fites» previstes per la consellera.

Margalida Rosselló explicà a Diari de Balears que desconeixia el muntant a què pot ascendir aquesta auditoria de sistemes ecològics; però avançà que l'estudi hauria de ser adjudicat mitjançant concurs públic entre «empreses solvents especialitzades, perquè presentin els seus pressuposts».

Incendis  

Altres prioritats que seran exposades per la diputada i consellera d'Els Verds en el consell polític de Govern tindran relació directa amb els incendis forestals de l'estiu, tot anunciant un possible increment en els mitjans d'extinció: «Sabem que no hi ha els recursos idonis i suficients per fer-hi front, en el cas que hi hagués un incendi important: per aquesta raó consideram que aquesta és qüestió prioritària», explicà Rosselló; per aquesta raó, «si hem de posar més mitjans, no hauria de suposar un problema arribar a un acord per tal d'invertir més doblers».

Rosselló afirmà tenir confiança que les primeres mesures contra els incendis estiuencs veuran la llum, «si no és aquesta setmana, serà la vinent», conclogué la consellera de Medi Ambient. Rosselló no pogué ponderar la capacitat de l'Executiu per tal d'accelerar aquestes mesures abans que acabi l'estiu: de fet, sembla improbable que es puguin dur a terme accions urgents.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris