algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
17°

Educació incrementa els pressuposts més de 2.000 milions per a l'any vinent

També l'àrea de Treball i Formació experimenta una forta pujada i arriba a 17.000

La Conselleria d'Economia treballa contra rellotge per tal de registrar al Parlament, dins el termini previst, els pressuposts per a l'any 2000, amb una estimació prèvia quantificada en 140 mil milions de pessetes, segons despatxà ahir el conseller d'Economia, Joan Mesquida, amb el cap de l'Executiu dins el torn de previsions per al pròxim consell de Govern. La Conselleria d'Educació i Cultura experimentarà un increment de 2.000 milions, mentre que la de Treball pujarà fins a situar-se en els 17.000.

Aquesta xifra suposa un creixement relatiu del 4'3 per cent "una mica més del doble de l'aplicació prevista de l'IPC" respecte dels presuposts «populars» de 1999, que ascendiren a 134 mil milions de pessetes, encara que el nou Executiu no sap de moment fins a quin punt aquesta quantitat ha estat sobrepassada en aquests moments: determinades conselleries, com ara la d'Educació i Cultura, denuncien que no poden esbrinar la seva capacitat d'acció fins al cap d'any, per quant ignoren les quantitats que hauran de ser pagades a proveïdors i empreses per part de la seva àrea abans del mes de desembre. Mesquida confirmà ahir a Diari de Balears que preveu presentar un projecte de llei pressupostària «no excessivament expansionista», fonamentat en «la reponsabilitat i la contenció»; bé que acceptà el fet que «haver aterrat» en el Consolat dos mesos abans de la presentació del projecte de llei ha ocasionat que aquest sigui redactat «amb molta urgència».

De fet, Joan Mesquida es digué «preocupat» per la variació econòmica ocasionada per dues conselleries que han experimentat fortes modificacions. La primera és la d'Educació "en mans del nacionalista Damià Pons", la qual origina una perspectiva de variació al voltant dels dos mil milions de pessetes. La segona àrea que pot presentar problemes és la gestionada per Eberhard Grosske: el conseller de Treball i Benestar Social reconegué ahir que les seves previsions pressupostàries per a l'any 2000 han arribat fins als 17.000 milions de pessetes "més del 12 per cent del total previst", bé que el dirigent d'Esquerra Unida argumentà que el fet d'assolir una nova competència "Benestar Social, que posteriorment serà una àrea diferenciada, en mans de la membre de CCOO Fernanda Caro" justifica el creixement.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris