cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
19°

L'Ajuntament no troba recursos legals per aturar les obres que es fan a can Guilló

Els veïns diuen que s'hi està fent un camp de golf

L'Ajuntament de Pollença s'ha trobat que no té recursos legals suficients per ordenar l'aturada de les obres de construcció d'un suposat camp de golf privat a la finca de can Guilló.

La batlessa, Francisca Ramon, va explicar que el zelador municipal ha estat realitzant diferents inspeccions les darreres setmanes i hi ha comprovat que s'ha duit a terme la sembra d'una plantació de codonys com així ho havia demanat el propietari a la Conselleria d'Agricultura.

De fet, aquesta actuació s'ajusta al projecte pel qual s'havia demanat permís.
En aquestes inspeccions s'ha comprovat també l'existència d'un gran sistema de rec per aspersió. Per aquest motiu s'ha deixat clar que no té sentit aquesta instal·lació si es tracta d'una zona de fruiters.

Aquesta afirmació ve reforçada pel fet que també s'ha vist que hi ha gespa sembrada a moltes zones i s'han fet alguns moviments de terres i s'ha despedregat la totalitat de la finca.

Malgrat això, l'existència d'un buit legal a l'hora de regular instal·lacions d'aquest tipus ha deixat l'Ajuntament fermat de peus i mans i sense poder-ho aturar per ara.

Per aquest motiu, la batlessa anima els veïns de la zona a presentar una queixa o una denúncia si comproven que els seus pous baixen molt.
I és que aquesta baixada podria anar directament relacionada amb un consum d'aigua abusiu per part del propietari.
Aquest podria ser un possible argument amb força legal que l'Ajuntament podria utilitzar a l'hora d'exigir al propietari de can Guilló que justificàs el consum d'aigua i el cabal que extreu dels seus pous, ja que un consum excessiu podria suposar un perill indirecte.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris