algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
19°

La campanya d'estalvi d'aigua amb bosses reductores a les cisternes, «un èxit», diu Crespo

Emaya ha distribuït un total de 60 mil unitats des de maig

La campanya d'estalvi d'aigua mitjançant l'ús de les bosses reductores de cisternes que l'Empresa Municipal d'Aigua i Clavegueram (Emaya) va començar a repartir el mes de maig ha estat un èxit segons declarà la seva presidenta, Maria Crespo. Les dades ho demostren, i és que de la darrera adquisició que l'empresa efectuà amb la compra de 100.000 bosses reductores, ja se n'han distribuït 60.000 unitatats.

Això s'interpreta des d'Emaya que un elevat percentatge de la població, un 60%, comença a estar conscienciada de la necessitat d'estalviar aigua, «i més amb la sequera que estam patint enguany, que és una de les més greus del segle». assegurà Crespo.

Com recordà la presidenta i regidora de Medi Ambient i Salut a Cort, amb la posada en marxa de la campanya s'espera poder estalviar un 6 per cent del consum total d'aigua, és a dir, de fins a 1.610.000 metres cúbics d'aigua a l'any.

Val a dir que aquests reductors volumètrics per a cisternes, unes bossetes de plàstic confeccionades amb una material de vinil, es reparteixen gratuïtament des de les ofcines d'Emaya i, segons apuntà Crespo, els ciutadans s'acosten diàriament a cercar-ne. Les bosses, de 2 litres de capacitat, s'han de col·locar a dins els dipòsits d'aigua dels inodors, sense interferir amb el mecanisme de descàrrega de la cisterna.

Prova pilot  

Crespo presentà el passat mes de maig la campanya d'estalvi i informà que depenent de l'acollida de la campanya, l'empresa invertirà en una altra compra de volumètrics.

Amb la campanya d'estalvi es repartiren inicialment 1.000 unitats de prova. En una segona fase de la iniciativa es distribuïren 25.000 bosses més.

La bossa de plàstic flexible es penja en l'interior d'una de les parets de la cisterna. Així, en un domicili de quatre persones, es pot arribar a estalviar 32 litres diaris, si tenim en compte que per cada descàrrega es pot estalviar dos litres amb aquest sistema.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris