algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

El Consolat investiga els criteris de contractació a les empreses públiques

L'Executiu vol saber amb exactitud la funció que desenvolupa cada interí

La Conselleria d'Interior i el Govern balear en el seu conjunt volen detectar totes les possibles irregularitats en la contractació del personal de la comunitat autònoma. Josep Maria Costa, responsable d'Interior, ha començat l'escorcoll de l'entrellat que ha heretat amb la intenció de detectar quins dels nombrosos interins de l'Administració autonòmica responen a una autèntica necessitat del servei i quins, no. La investigació afecta també les empreses públiques depenents del Govern balear, on els sindicats i els partits de l'oposició sempre han sospitat que hi podia haver col·locacions, si més no, curioses.

Costa ja té sobre la taula de conseller el llistat de treballadors de la majoria d'empreses públiques per procedir-ne a una escrupolosa anàlisi i està disposat a subministrar tota la informació als sindicats que fa anys que l'estan demanant sense obtenir satisfacció.

S'ha de recordar que, durant la campanya electoral, el Govern Matas aprovà un decret destinat a crear una borsa de treball per als interins. Els sindicats interpretaren que la mesura tenia una finalitat molt clara: assegurar la col·locació als «enxufats del PP».

També s'ha de recordar que durant la campanya electoral el PSM denuncià que la majoria dels candidats conservadors tenien el seu lloc de feina en l'Administració autonòmica o en empreses públiques. Ara, sense revengisme, l'Executiu entrant vol que la contractació dels treballadors de la comunitat autònoma estigui sotmesa a criteris d'absoluta transparència. Costa confia tenir tota la informació necessària la setmana que ve per després marcar una línia d'actuació

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris