algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
15°

Munar proclama que els consells seran l'eix del nou model de país

Fou investida ahir presidenta de la institució insular amb el suport de l'esquerra

90066

L'històric d'UM, Jeroni Albertí, felicita la presidenta.

J. R.

Amb la investidura de Maria Antònia Munar com a presidenta del Consell de Mallorca, ahir s'obrí el camí per a la constitució del primer Govern nacionalista en la història de l'Illa. Unió Mallorquina i el PSM governaran en solitari la primera institució mallorquina amb el suport dels partits progressistes. Un llarg i atronador aplaudiment, repetit tres vegades, coronà la cerimònia, celebrada en un antic palau de la Diputació, on no cabia una sola persona més.

Així com va passar en la darrera legislatura, l'únic grup que restarà a l'oposició serà el Partit Popular, que en la sessió d'ahir protestà quan la presidència els denegà la petició de llegir el seu discurs. Els conservadors havien presentat com a candidat el batle de sa Pobla, Jaume Font. En el discurs la presidenta del primer Govern nacionalista de l'Illa afirmà que «el Consell de Mallorca, com també els de Menorca i d'Eivissa, han de ser l'eix vertebrador del nou model de país».

Abans, Maria Antònia Munar recordà que al llarg de la darrera legislatura, el Pacte de Progrés al Consell havia estat el precedent del canvi històric i progressista que s'ha esdevingut al Govern balear i als consells de Menorca i d'Eivissa com a resultat de les eleccions del tretze de juny. «En l'anterior legislatura "digué Munar" el consell de Mallorca va fer una aposta decidida per un canvi en les maneres i també en el fons. Les maneres, iniciant i consolidant la cultura del pacte, de l'acord, del diàleg, com a manera d'afrontar els reptes col·lectius. El fons, convertint el Consell de Mallorca en la primera institució de l'Illa. Fent del Consell l'autèntic Govern de Mallorca».

A continuació, Munar enumerà els eixos programàtics de l'acció de govern del primer Consell plenament nacionalista: «la gestió i protecció dels recursos naturals i del medi ambient; la potenciació de la iniciativa privada en un marc de garantia jurídica; l'equilibri territorial; la planificació i desenvolupament de les infraestructures; la cohesió i el benestar social; el suport al Ajuntaments, institucions fonamentals en l'organització territorial; i, finalment, la recuperació dels valors culturals i patrimonials col·lectius que ens defineixen com a poble, com a nació, des de fa set-cents setanta anys».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris