algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 12°
12°

El Molinar, un projecte que es fa realitat

Després de 12 anys, la zona més antiga del poble, torna a tenir un pla de reforma

Al sud-est de Montuïri s'alça un dels conjunts arquitectònics més antics de Mallorca. El barri del Molinar, que data de l'època del rei Jaume I, es caracteritza pels petits carrers de gran riquesa visual: ametllers, oliveres, pedra i sobretot vuit molins fariners que destaquen com un dels cims més curiosos del municipi.

Fa dotze anys, quan a Montuïri encara hi havia un govern progressista, és va fer un projecte per a la rehabilitació del Molinar. La intenció era revitalitzar-lo per gaudir d'un renovat interès cultural, artístic i turístic. Al 1991 un tribunal compost per representants del poble i del Col·legi d'Arquitectes varen donar com a guanyador d'un concurs per a la restauració del Molinar l'arquitecte Joan Bauzà i el seu equip.

Fins ara, el projecte no s'havia executat. Gabriel Roig, tècnic de l'Ajuntament de Montuïri, comenta que «quan vàrem intentar dur a terme el projecte guanyador ens trobàrem que tot havia canviat, s'han rehabilitat molts molins a Mallorca i les idees que hi havia han perdut valor».

La importància d'aquesta zona és l'impacte estètic que integren el conjunt de vuit torres de molins fariners i que antigament n'eren deu. Molts d'aquests molins deixaren de funcionar a començaments d'aquests segle i amb el pas dels anys han anat degradant-se.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris