algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 15°
18°

Els arqueòlegs desenterren a Son Real un santuari talaiòtic excepcional a Mallorca

Les excavacions que acaben avui han permès consolidar tombes de la necròpoli

Les excavacions arqueològiques que s'han fet les darreres setmanes a la zona de Son Real han permès desenterrar quasi en la seva totalitat un antic santuari d'època talaiòtica, que constituiria una construcció excepcional a Mallorca.

Amb aquesta tasca s'han constatat les hipòtesis ja apuntades l'any passat quan es descobrí el jaciment i es començà a excavar. Els directors de l'excavació, Joan Sanmartí, i Jordi Hernández, han confirmat que les restes han estat datades del segle II abans de Crist i que s'utilitzà el temple durant prop d'un segle. Aquestes dates confirmen que s'hauria emprat en la mateixa època en què es feien enterraments a l'Illot dels Porros.

El temple presenta característiques específiques que el fan diferent als de la resta de l'Illa com ara el fet que té la façana còncava, l'aparició de la porta orientada cap al sud i no cap al nord, com és típic. També hi ha altres restes ben peculiars com ara una columna adossada a la paret o l'existència d'una llosa vertical al centre de l'edifici. A partir de la feina de camp feta i de l'estudi de les peces trobades es plantejarà la consolidació l'any que ve de tota l'estructura. A la vegada s'han continuat amb la consolidació de la necròpoli de Son Real. Pel que fa a l'Illot dels Porros pràcticament ja s'ha enllestit l'excavació aquest estiu. La tasca l'han protagonitzada un equip integrat per 15 persones entre les quals hi ha arqueòlegs i antropòlegs de la Universitat Autònoma de Barcelona. Les despeses les ha sufragades l'Ajuntament de Santa Margalida i el Consell Insular.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris