algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
18°

El batle podrà subscriure crèdits de 400 milions sense permís del ple

Els grups de l'oposició qualificaren de «poc ètica» aquesta atribució

El batle de Llucmajor, Lluc Tomàs (PP), podrà realitzar operacions de tresoreria com per exemple concertar crèdits de 200 a 400 milions de pessetes, sense haver de demanar permís al ple i mitjançant un simple decret de batlia. Els grups de l'oposició han criticat durament aquesta atribució aprovada ahir per l'equip de govern format pel pacte PP-ASI i la qualificaren de «poc ètic i gens elegant».

Lluc Tomàs va voler deixar ben clar que la nova llei permet aquestes atribucions al batle. «A més l'equip de govern considera que es podrà agilitar el funcionament municipal». Aquesta competència que fins al moment la tenia el ple, passarà ara a ser íntegrament del batle. Fins ara el primer edil només podia concertar crèdits de fins al cinc per cent dels doblers gastats per la institució durant l'any anterior.

Ara, es pot arribar fins al 30 per cent i l'Ajuntament de Llucmajor ha delegat el màxim. El portaveu del grup municipal socialista, Antoni Garcies, va manifestar que «malgrat que la llei ho permeti no significa que ordeni dur-ho a terme. En aquest cas, trobam del tot desmesurat que el batle pugui concertar crèdits de tants de milions».

Joana Lluïsa Mascaró (PSM) i Tomàs Cantallops (UM) també qualificaren aquesta proposta d'excessiva. La nacionalista va recriminar al batle que segons els pressuposts es podria arribar als 600 milions. El soci del PP, Joaquin Rabasco (ASI), va qualificar de boges les crítiques que va fer l'oposició perquè l'actuació feta per l'Ajuntament està dins de la legalitat. La convalidació de factures va ser un altre dels punts que va tenir polèmica dins la sessió plenària.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris