cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
19°

Una parella de voltors en captivitat s'usarà per repoblar altres països

El primer exemplar de l'espècie va arribar ahir al Natura Parc, on criarà

Una parella de voltors negres que romandran en captivitat a Mallorca s'utilitzarà per criar nous individus que s'utilitzaran per a la repoblació animal de diferents regions de països de la Mediterrània com França, Itàlia o Croàcia. En aquests indrets la població de voltors negres es troba en perill d'extinció o ja ha desaparegut a la pràctica. Ahir matí va ser presentat al Natura Parc de Santa Eugènia el primer dels dos exemplars, una femella, que ja ha arribat a l'Illa procedent del parc natural de Doñana. L'animal ha estat instal·lat dins una gàbia gegant construïda seguint uns requisits especials.

El responsable d'aquesta iniciativa és la Fundació internacional per a la Conservació del Voltor Negre, que ha desenvolupat un programa específic per afavorir la reproducció d'aquests animals. L'experiència s'està duent a terme també a altres indrets d'Espanya i en tots ells s'usen exemplars que no poden ser alliberats perquè tenen algun problema físic. El voltor que hi ha a Santa Eugènia tenia una fractura important mal curada en una de les ales que li ha impedit tornar a volar. Aquesta és la primera vegada que una iniciativa d'aquest tipus es realitza a les Balears.

Una de les coordinadores del projecte, Evelyn Tewes, va explicar que la població de voltor negre de Mallorca es troba en aquests moments a prop de 80 exemplars, quan als anys setanta només en quedaven una vintena. Aquesta xifra es considera òptima perquè la reproducció dels animals sigui ja del tot natural. Ara s'intentarà reintroduir l'espècie a altres països.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris