cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
23°

L'Ajuntament apuja les tarifes de l'aigua potable més d'un 20% per la dessaladora

Justifica l'increment que el líquid és ara molt més costós davant l'espant de l'oposició, que parla de mala gestió

J. ROSSELLÓ. Calvià.
El consistori de Calvià, que presideix la socialista Margarita Nájera, a més d'arreglar-ho per tenir sous milionaris, aprovarà avui, durant la sessió ordinària del ple, les noves tarifes d'aigua potable que subministra l'empresa municipal Calvià 2000. La proposta de la societat municipal fixa tarifes el Consell d'Administració de la qual ja ha aprovat i les quals superen increments superiors al vint per cent.

La quota de servei per als habitatges passa de 544 pessetes al mes a 1.044 pessetes. Això no obstant, les primeres set tones i mitja de consum de l'esmentat període que ara es cobraven a 61 pessetes cada una passaran a ser gratuïtes. És a dir, que les 1.044 pessetes de la quota mensual inclouen 7.500 litres independentment que es consumeixin o no.

Aquesta modificació penalitza un gran nombre d'habitatges de segona residència que durant molts de mesos, especialment en la temporada d'hivern, estan desocupats i hauran de pagar tones d'aigua encara que no les hagin consumides.

A partir de les quinze tones d'aigua en el rebut, que s'emet cada dos mesos, l'usuari en pagarà 150 pessetes el metre cúbic. Des dels 45 als 75 metres cúbics el preu pujarà de les 213 pessetes actuals a 299, i quan se'n sobrepassin les 75 tones (cada dos mesos) el preu passarà a 450 pessetes, és a dir, un 42 per cent més sobre les 316 pessetes que costava fins ara.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris