algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
18°

Reunió de científics per analitzar els darrers estudis arqueològics de Balears

Experts aportaran dades del Bronze Antic a Mallorca, de rituals prehistòrics i funeraris

La contribució de la investigació arqueològica, que desenvolupen distints equips interdisciplinars a les Illes Balears, ha arribat en els darrers anys a un notable nivell que es reflecteix de manera evident a les darreres publicacions científiques. No obstant això, de vegades manca una falta de fòrum perquè diferents arqueòlegs i paleontòlegs que investiguen a les Illes es reuneixin i tractin de consensuar les darreres investigacions, que poden aportar coneixements reveladors.

Per tal que això sigui possible, el pròxim mes de setembre tindrà lloc la quarta edició de la Universitat Internacional de Menorca Illa del Rei. En aquest curs es presentaran les darreres novetats a partir d'excavacions realitzades a Mallorca, Menorca i Eivissa.

Pel que fa a Mallorca s'explicaran les darreres conclusions referides a l'àrea funerària de Son Real, l'Illa dels Porros i del santuari de la Punta des Patró, que exposaran Joan Sanmartí i Jordi Hernández, de la Universitat de Barcelona, com a director del programa d'investigació que s'està desenvolupant en aquests jaciments.

D'altra banda, Bartomeu Salvà i Manuel Calvo, investigadors de la UIB, presentaran «L'estat de la qüestió sobre el poblament mallorquí del Bronze Antic» a partir de la documentació obtinguda en les seves investigacions en el poblat de navetes de Closos de Can Gaia.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris