algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
14°

Les biblioteques de Ciutat són per a l'estiu

Els estudiants que no s'han aplicat durant el curs es preparen amb vista a les proves de setembre

Molts estudiants acaben les seves vacances a principi del mes d'agost. Després dels durs exàmens de finals de juny arriben les vacances d'estiu, en què els joves s'obliden dels llibres i apunts per un parell de mesos. Si han tingut un bon any acadèmic aprofiten per gaudir del bon temps de l'estiu i anar a la platja.

En canvi, els universitaris que no s'han aplicat d'allò més bé durant el curs acadèmic tenen la seva revàlida el mes de setembre. Normalment en el mes d'agost han de realitzar les tasques que no han fet durant el curs, és a dir, estudiar.

Les biblioteques de Palma són obertes a l'estiu. Encara que molt freqüentment durant el mes de juliol són buides, en arribar el mes d'agost es converteixen en el punt de reunió dels que han de preparar els seus exàmens de setembre. Els cotxes s'acumulen a l'entrada i els passadissos s'omplen d'universitaris i preuniversitaris (els que es preparen per la selectivitat) amb carpetes sota el braç. Ha arribat l'hora d'estudiar. La biblioteca amb més afluència de gent és la que es troba a la Riera. Aquesta biblioteca és part de la Universitat de les Illes Balears i serveix per pal·liar el dèficit del campus, pel que fa a comoditats.

«Més que una biblioteca és una aula d'estudi», comenta Miquel Pastor, director del servei de biblioteques i documentació de la UIB. «A la Riera no hi ha per fer consultes bibliogràfiques, per la qual cosa la gent que hi va ho fa exclusivament per estudiar». El que hi ha és una aula de lectura amb una capacitat de 140 places. En aquesta època de l'any s'ocupen totes les places, fet que provoca que els encarregats hagin d'obrir més aules. «Durant els exàmens han arribat a venir 300 o 400 persones, cosa que ens ha obligat a obrir les sales del primer pis», comenta un dels encarregats de l'edifici. L'horari de la biblioteca és molt ample. Durant els exàmens és oberta de les vuit del matí fins a les cinc de la matinada, i això permet als alumnes quedar-se fins tard preparant els seus exàmens. En l'època estival (fins a final d'agost) es tanca a les nou del vespre i s'omple gairebé sempre al cent per cent de la seva capacitat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris