algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
11°

Turisme convertirà el control de l'Ibatur en cent per cent privat

El nou conseller Celestí Alomar anuncià que no s'aplicarà cap taxa turística

Celestí Alomar és el socialista encarregat de dirigir, des de la Conselleria de Turisme, el motor de l'economia balear, el turisme. Alomar avançà ahir que el consell rector de l'Ibatur «estarà compost en el cent per cent pel sector privat» i va fer públic que «aquest Govern no aplicarà una ecotaxa turística contra la voluntat del sector turístic».

Per mantenir i superar els quantiosos beneficis que genera actualment el sector turístic, el responsable de Turisme fonamentarà la seva política turística en dos pilars. Un, la creació dels instruments necessaris per part de l'Administració, perquè el sector es desenvolupi i assoleixi unes quotes més altes de competitivitat. L'altre, fer realitat aquelles infraestructures bàsiques i necessàries perquè el sector turístic s'adapti a les demandes del mercat i així crear un producte més diversificat i novedós, com també cercar segments de mercat que fins aleshores han estat inaccessibles.

Per tirar endavant els objectius, Alomar crearà uns nous òrgans de coordinació. Es transformarà l'Institut Balear de Turisme (Ibatur), se li concediran més competències en promoció, investigació, estadística, i «es crearà un observatori turístic per saber quines són les condicions (punts negres) de les nostres zones turístiques i, per tant, quina Administració n'és la responsable, perquè es tractin de manera immediata».

A més, anuncià que el consell rector de l'Ibatur «estarà compost en el 100% del sector privat, ja que ha de ser l'element bàsic de tota la política turística futura». Menys la presidència d'Ibatur, que exercirà el mateix conseller; la secretaria l'ocuparà el secretari general de Turisme i hi participaran com a tècnics els sotsdirectors generals de Turisme.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris