cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
22°

Ferrer es fixa com a primera prioritat rebaixar la sinistralitat del trànsit illenc

El nou titular d'Obres Públiques diu que les autopistes són per a Barcelona o París

Un dels temes prioritaris pel nou conseller d'Obres Públiques, Habitatge i Transports, el socialista menorquí Josep Antoni Ferrer, és que disminueixin les morts a l'asfalt a les Balears. «És necessari solucionar el problema de la mortalitat i els accidents a les carreteres, i ens hem de deixar de dois de si s'anomenen autopistes o no», afirmà.

Un cas concret de mortalitat és la carretera de Valldemossa, que arriba fins al campus de la UIB, la qual qualificà de «prioritat», i es decantà per un desdoblament de l'actual via. Ferrer precisà que s'havia d'elegir el projecte que tingués un menor impacte ambiental, «però sempre amb la seguretat com a punt de mira».

A més de les línies programàtiques, ja expressades pel president Francesc Antich com a titular del Govern de progrés en el seu discurs d'investidura, hi ha uns «problemes immediats», segons el nou conseller. «S'han de resoldre perquè no podem estar anunciant projectes que finalment no es fan». Una de les qüestions importants és la possible renegociació del conveni de carreteres. «Farem una reunió de tot el Govern en què es marcaran les línies de les futures actuacions en aquest punt». A més, confià a «agilitar al màxim els projectes de carreteres que ja estan aprovats».

La posada en marxa d'una xarxa de tramvia serà una altra de les actuacions d'aquesta Conselleria. «És un tipus de transport molt relaxant, però de vegades es fan infraestructures i la gent les ha d'aprofitar. Tenim una cultura del cotxe i hi ha altres maneres de viatjar, de traslladar-se, que són molt més profitoses», afirmà el nou conseller d'Obres Públiques, Habitatge i Transports.

El rescat del túnel de Sóller, a estudi  

La intenció del nou Govern balear és recuperar la concessió del túnel de Sóller, com ja va anunciar el president Antich en la sessió d'investidura: «El nou Govern es compromet a aconseguir que el pas pel túnel de Sóller sigui gratuït per als residents i treballadors de la Vall, i també estudiar la viabilitat del rescat de la concessió». Ferrer considerà que aquest no és un dels temes prioritaris del seu departament, però qualsevol actuació dependrà dels informes dels juristes, que qualificaran si és factible.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris