algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 15°
20°

El vicepresident Sampol valora el suport «emocionant» rebut per Antich

El dirigent nacionalista destacà que el discurs presidencial no va ser programàtic

P.M./C.M.C. Palma.
El nacionalista Pere Sampol, qui avui serà nomenat vicepresident del Govern, explicà ahir "just després d'haver sentit les extenses ovacions que el públic dedicà al president Antich" que se sentia «molt emocionat», perquè «a cada acte que es produeix és més ferm el suport que dóna la societat al Pacte», i no tan sols per part dels simpatitzants dels partits que integren aquest tacte, «sinó també un ampli nombre de persones que consideraven necessari un canvi polític a les Illes Balears».

En relació al discurs realitzat pel president Antich, el nacionalista explicà que no hauria estat procedent «ni un discurs programàtic ni una arenga política, atès el caire institucional de l'acte». En la seva qualitat de vicepresident, amb responsabilitats en afers d'Economia, el diputat del PSM explicà que la seva funció serà garantir que el nou Govern tindrà garantit un caire «nacionalista, progressista i ecologista».

Sampol negà que la seva mà volgués estendre's a les seves antigues funcions "la vicepresidència del CIM, on el PSM ha de tenir corresponsabilitat executiva" i afirmà que «ambdues institucions han de col·laborar», perquè «durant massa anys els consells han estat subsidiaris del Govern; des de l'Executiu i des del Parlament s'han de potenciar» les corporacions supramunicipals.

En aquest sentit, Sampol desestimà que el seu càrrec com a vicepresident en afers econòmics pugui significar el pont o canal per agilitzar la transferència de les competències fins ara compartides. Segons el nacionalista, «totes les conselleries implicades s'han d'abocar, i al llarg d'aquests quatre anys hem de complir el programa ambiciós que tenim».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris