algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
14°

Antich promet construir un país sense exclusions ni marginats

Més de tres mil persones es reuniren a la Llonja per celebrar el Govern de Progrés

58476

La família d'Antich volgué fer-li costat en la presa de possessió.

P. B.

«Precisament perquè sabem que una de les tasques fonamentals que ens esperen és la consolidació del nostre país no podem permetre ni acceptar que cap ciutadà de les Illes Balears quedi exclòs o marginat d'aquesta tasca de construir el futur del nostre poble. No volem, fins i tot, que s'hi pugui considerar». Amb aquestes paraules, Francesc Antich saludà el nou Govern de Progrés acabat de nomenar i la ciutadania de les Balears per deixar ben clar que el Pacte arribava al poder sense cap ànim de revengisme i amb la intenció de governar per a tots els ciutadans. Antich, davant les més de tres mil persones que l'escoltaven, afirmà que el nou Executiu havia generat il·lusions, però també havia suscitat incertesa en alguns sectors de la població. Per això, el seu discurs fou de conciliació i de reconeixement de la tasca realitzada abans de la seva presa de possessió: «Construir el futur exigeix tenir en compte el passat. Hem de conèixer les nostres arrels per saber quin fruit podem donar. Hem de saber d'on venim per encertar a definir on volem anar».

El president Antich també reconegué algun excés en els parlaments de dies anteriors: «Sense dubte exageram, perquè la nostra democràcia ja estava consolidada abans de les darreres eleccions». Es referia al fet que «aquests darrers dies s'ha dit més d'una vegada que l'alternança en les responsabilitats d'aquest Govern, el relleu d'un govern per un altre de diferent color polític per voluntat dels ciutadans, constitueix la prova que una democràcia està consolidada». Antich invocà la coincidència que ahir fes exactament 21 anys de la constitució del Consell Interinsular preautonòmic per enllaçar l'ambient d'«optimisme, il·lusió i gairebé eufòria» que «respirava la societat illenca durant aquells dies».

El president recordà que: «Després d'una llarguíssima etapa de segles obscurs, en què passàrem per l'abolició de les nostres institucions pròpies fins a convertir-nos en una societat provinciana sense horitzons, hi havia consciència que el nostre poble tornava a ser amo del seu destí». Així, Antich tornava a enllaçar el moment actual amb la transició a la democràcia i a l'autonomia, que havia matisat al començament del seu discurs.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris