algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
17°

El Govern de Progrés incorpora quatre dones amb la responsabilitat de conseller

Són Aina Salom, Margalida Rosselló, Misericòrdia Ramon i Fernanda Caro

El primer Govern nacionalista i progressista de les Illes Balears es caracteritzarà també per la notable quota femenina que incorpora. Francesc Antich ha signat el nomenament de quatre conselleres: Aina Salom, del PSIB (Sanitat), Margalida Rosselló, d'Els Verds (Medi Ambient); Fernanda Caro, d'Esquerra Unida (sense cartera); i Misericòrdia Ramon, del PSOE (sense cartera). Les dues darreres assumiran, respectivament, Benestar Social i Energia i Noves Tecnologies, en reformar-se la Llei de règim jurídic.

Aina Salom és llicenciada en Farmàcia i especialista en medicina tropical i nutricional. Actualment és membre de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i les Balears i presidenta de Medicus Mundi. Margalida Rosselló (Felanitx, 1959) és llicenciada en Pedagogia. Fernanda Caro (Badajoz, 1962) és diplomada en Treball Social i actualment és responsable del servei de drogodependències del Consell de Mallorca. Misericòrdia Ramon és professora de Genètica a la UIB.

El vicepresident Sampol (Montuïri, 1951, PSM) és enginyer tècnic en electrònica industrial i durant la darrera legislatura ha estat vicepresident del Consell Insular de Mallorca.

Antoni Garcias (Llucmajor, 1956, PSIB) serà el conseller de Presidència. És llicenciat en dret i ha ocupat la gerència de la Federació de Cofradies de les Balears. Actualment és regidor de l'Ajuntament de Llucmajor i senador per les Balears.

Joan Mesquida (PSIB) és llicenciat en Ciències Polítiques com també en Dret per la Complutense de Madrid. Actualment exerceix de tècnic superior de l'Ajuntament de Calvià.

Eberhard Grosske (Palma, 1955, EU) és llincenciat en història i funcionari de l'Ajuntament de Palma. És diputat per EU al Parlament balear.
Josep Antoni Ferrer (PSIB) és el conseller d'Obres Públiques. És enginyer industrial. Ha estat tinent de batle d'Urbanisme de Maó.
Celestí Alomar (PSIB), conseller de Turisme, és llicenciat en Geografia i Història. Ha desenvolupat la direcció d'Ibatur i la direcció general d'Ordenació Turística.

Damià Pons (PSM), conseller d'Educació i Cultura, és llicenciat en Filologia Romànica i professor de la UIB. Ha estat president de la Comissió de Cultura del CIM.

Josep Maria Costa (PSIB), conseller d'Interior, és llicenciat en Dret.
Joan Mayol (PSM), conseller d'Agricultura, és biòleg i membre de la Ponència Tècnica d'Urbanisme del Consell. Ha dirigit el parc natural de l'Albufera.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris