algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 15°
20°

La delimitació definitiva de Costes impediria fer l'hotel projectat a Tuent

Madrid proposa que la protecció maritimoterrestre de la cala sigui de 100 metres

El Ministeri de Medi Ambient, a través de la Demarcació de Costes a les Illes Balears, acaba de fer públic la incoació de l'expedient de la delimitació definitiva interior del domini públic maritimoterrestre del terme d'Escorca. Aquesta delimitació definitiva proposa que la protecció de la zona pública arribi als 100 metres, cosa que automàticament faria inviable la construcció del polèmic hotel de Tuent, si més no el projecte actual.

Amb aquesta delimitació, que ara es troba en fase d'exposició pública, s'obre un nou capítol de la història d'aquest projecte, el qual ha tingut des del seu principi el rebuig dels conservacionistes i en el qual les diferents administracions autonòmiques i insulars encara no hi han dit la darrera paraula. Precisament aquesta és l'opinió del GOB que, en un comunicat emès just després que sortís l'anunci de l'exposició pública de la delimitació definitiva, recorda que «és un tema que no només depèn de Madrid, tot i que Costes ha estat l'organisme que ha fet la primera passa per protegir Tuent».

Segons els ecologistes del GOB, tot i que els promotors de l'hotel tenen una autorització prèvia del Govern balear, la Comissió de Patrimoni del CIM ha d'emetre encara un informe preceptiu i vinculant, la Comissió d'Urbanisme ha de decidir sobre la classificació del sòl d'aquest indret (sobre la qual hi ha discrepàncies amb l'Ajuntament) i finalment l'Ajuntament d'Escorca ha de donar la llicència d'obres.

Cal recordar que fa més d'un any que l'Ajuntament tramita aquest projecte per a l'atorgament de llicència. El projecte inclou la construcció de 12 grans blocs a només 40 metres de la mar amb un total de 240 places hoteleres en una de les platges més verges, ben conservades i emblemàtiques de la serra de Tramuntana, just al peu del puig Major.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris