cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
24°

Medi Ambient està a l'aguait per l'abocador situat devora can Ramis

Aquests tipus d'activittas es poden sacionar amb multes de fins a 200 milions

El Govern pot sancionar amb una multa de 50 a 200 milions de pessetes, per una infracció en matèria de medi ambient qualificada de molt greu, com seria el cas de l'abocament de residus perillosos en una esplanada no autoritzada per a la seva activitat com a abocador de deixalles. Aquest podria ser el cas de la pedrera situada devora can Ramis, al terme Muncipal de Llucmajor, on els veïns de la zona han denunciat la presència de camions abocant materials prohibits i contaminants fa unes setmanes.

Des de la Conselleria de Medi Ambient no obstant això, s'assegura que no es té constància d'aquest fet, per alguns «delictiu», però declararen que, «com a responsables d'aquesta àrea la Conselleria enviarà a la zona on s'ha detectat deixalles d'aquesta mena a un inspector que aixequi l'acta pertinent i un expedient sancionador», manifestà el cap de Residus de la Conselleria, Miquel Colom.

Cal destacar que si els residus que s'han abocat en aquesta zona són «no perillosos», es considera una falta greu que es multa amb una sanció d'1 a 50 milions. Si la falta és lleu, és a dir, per l'abocament de residus urbans "no perillosos ni inerts" la sanció és directament aplicada per l'Ajuntament «perquè la competència és seva», explicà el tècnic.

Colom però, recordà que la Conselleria està vivint un «impàs polític» i fins que no es regulin els nous càrrecs, Medi Ambient estarà a l'espera d'iniciar el mecanisme de control i sanció, segons la Llei de residus del 1998. «Estam pendents dels canvis en el Govern i del director general que vindrà», conclogué Colom.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris