algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

Nájera cobrarà 14 pagues mensuals de 640.000 pessetes brutes

Els tinents de batle també s'han incrementat la paga més del 40 per cent

J. ROSSELLÓ. Calvià.
La batlessa socialista de Calvià, Margarita Nájera, i els tinents de batle de l'Ajuntament seran ben aviat l'equip de govern municipal més ben pagat de tot Mallorca. La majoria absoluta aconseguida per Margarita Nájera en les eleccions del mes passat ha permès a la batlessa incrementar-se el sou un 50%. Això vol dir que percebrà nou milions de pessetes brutes a l'any, dividits en 14 pagues mensuals de 640.000 pessetes.

Fa quatre anys, la retribució de la primera edil era de 396.000 pessetes al mes. Després de dos anys de congelació de sous, com per tot l'Estat espanyol, la batlessa i la resta de membres del consistori havien experimentat augments moderats ajustats a la pujada de l'IPC.

El consistori aprovarà dijous en sessió plenària pujades igualment elevades, del 40 per cent, per als tinents de batle, que passaran a cobrar 7.210.000 pessetes brutes a l'any, repartits en 14 mensualitats de 515.000 pessetes. Els cinc tinents de batle que es beneficiaran d'aquests increments són Manuel Suárez, Antoni Manchado, Antoni García, Neus Pacheco i García Moles. La resta de regidors socialistes amb dedicació exclusiva a l'equip de govern municipal cobraran cinc milions i mig de pessetes brutes anuals, repartits en 14 pagues de 390.000 pessetes. Aquests edils percebran un 20 per cent més que en la legislatura passada.

Els regidors de l'oposició (vuit del PP, un d'UM i un independent que anava a la llista del PSOE i que renunciarà a la dedicació de les feines de la gestió municipal) percebran 75.000 pessetes brutes al mes en concepte de subvencions. La proposta socialista, que ja s'ha aprovat en comissió informativa, no contempla cap retribució per als portaveus dels grups de l'oposició com en les anteriors legislatures, en què aquests edils, en concepte de mitja dedicació, percebien 150.000 pessetes mensuals.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris