algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
16°

Una suspensió de llicències aturarà la construcció de grans blocs d'habitatges

Durant un any no es permetrà la segregació de finques rústiques en zones protegides

La construcció de grans blocs d'habitatges al nucli urbà quedarà aturada, almanco un any, tota vegada que l'Ajuntament de Santa Maria fa comptes aplicar durant aquest període una suspensió de llicències sobre aquests tipus de construcció.

L'equip de govern del PSM durà aquesta decisió al proper ple que ha de tenir lloc el pròxim dijous. L'entrada en vigor d'aquesta mesura significarà l'aturada immediata de tots els permisos per a aquells projectes nous que no respectin dues condicions. Així, a partir d'ara, no es podran aixecar edificis de més de sis habitatges per solar comptant els possibles locals comercials en planta baixa.

A més, tampoc no es permetrà cap nova obra que no preveeixi d'un mínim de 100 metres quadrats de solar a cada habitatge nou que s'edifiqui. Mentre sigui vigent la suspensió, es redactarà una nova normativa per a aquests tipus d'edificacions molt més restrictiva que l'actual.

D'altra banda, les limitacions urbanístiques arribaran a sòl rústic tota vegada que també s'aprovarà una altra suspensió que afectarà les llicències de segregació a les zones ANEI (Àrea Natural d'Especial Interès i ARIP Àrees Rural d'Interès Paisatgístic protegides del terme. D'aquesta manera no es podrà fer cap parcel·lació ni a la zona de la vall de Coanegra ni tampoc a la del puig de Son Seguí.

El regidor d'Urbanisme, Joan Serra, ha manifestat que l'objectiu de la suspensió de llicències és evitar la construcció de grans blocs dins del nucli urbà, sobretot per motius estètics ja que en la majoria de casos desentonen amb l'entorn urbà i les construccions tradicionals».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris