nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
19°

L'Ajuntament posa un contenciós al Govern per aturar el pla de pedreres

Els polítics s'oposen a les noves explotacions de Son Corb i Son Corpet

L'Ajuntament de Sineu interposarà un contenciós administratiu contra el Govern balear amb l'objectiu d'impedir la posada en explotació de les noves pedreres de Son Corb i Son Corpet, tal com ho preveu l'actual pla de pedreres. Per aquest motiu, a la demanda municipal també es reclama la suspensió provisional i la seva posterior retirada.

La proposta d'arribar a les accions judicials va ser aprovada per unanimitat dels tres grups polítics (UM,PP i SI) quasi per assentiment, tal era el grau de concordància existent. Cap dels polítics locals no vol que s'obrin les noves pedreres i així ho recalcaren al grup de veïns afectats que assistiren a la sessió després que les darreres setmanes els responsables polítics haguessin mantingut algunes reunions amb ells. I és que el nou pla de pedreres només preveia la creació de dues noves explotacions i totes dues es troben situades dins del terme municipal de Sineu a la frontera amb Petra.

L'informe dels serveis jurídics municipals esmenta que no es justifica l'obertura de les noves pedreres a causa dels nombrosos perjudicis que ocasionaria aquesta activitat als residents de la zona. L'impacte mediambiental que suposaria seria molt fort, ja que hi hauria una tala massiva d'arbres amb la conseqüent erosió del terreny i també se cita un alt risc de contaminació dels aqüífers.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris