algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
18°

Els sindicats de docents exigeixen un gran impuls a la normalització lingüística

La normalització lingüística és una altra petició comuna al nou conseller d'Educació

Més recursos per a l'ensenyament, reforços a la política de normalització lingüística, definitiva equiparació del personal transferit pel Ministeri d'Educació amb els funcionaris de la Comunitat Autònoma i "sobretot" definició d'un mapa escolar i un currículum propi: aquests són els punts que vindiquen els sindicats i amb els quals haurà de bregar el pròxim conseller d'Educació, el nacionalista Damià Pons.

«El pacte signat el 19 de juliol passat ha trencat amb setze anys en els quals no han faltat ni la corrupció, ni els escàndols ni l'abús de poder. El pacte ha fet realitat la voluntat dels ciutadans i ciutadanes cansats de la manera de fer política del PP», explica l'STEI. El sindicat majoritari a l'ensenyament de les Illes Balears inicia així el seu plec de vindicacions adreçades al nou Govern de les Illes Balears i, més concretament, a la Conselleria d'Educació, a la qual demana que el canvi de poder «no suposi un simple canvi d'estètica sinó que sigui capaç de transformar les pautes socials».

L'ampliació de recursos per l'ensenyament és la primera fita assenyalada per STEI, sindicat que també reclama «polítiques valentes i decidides per la normalització lingüística». FE-CCOO, no obstant el seu tarannà estatalista, vol deixar ben clar que no oblida la necessitat de reforçar la normalització lingüística a l'ensenyament, segons explica la secretària general d'aquest departament, Sion Massanet.

Aquest sindicat mantindrà amb el nou conseller «els mateixos punts» de brega: la definició del mapa escolar d'ESO "«no just un mapa de població i centres escolars" i la definitiva adscripció del professorat a l'educació secundària, evitant l'actual situació en què centres de primària continuen acollint cursos sencers d'ESO.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris