algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 15°
20°

La XIX Mostra digué ahir adéu amb música i dansa de quatre continents

Ahir horabaixa es clausurà, a la plaça Constitució de Sóller, la XIX Mostra Internacional Folklòrica, un ja clàssic esdeveniment cultural dels estius sollerics que, a més, té un ampli ressò en la resta de l'Illa. Al contrari dels altres anys, ahir cap autoritat autonòmica o insular no assistí a l'acte a causa del moment de canvi institucional que es viu en aquest moment. Així i tot, el batle en funcions, Ramon Socias (que substitueix Joan Arbona per vacances d'aquest darrer), va fer arribar als assistents un missatge del nou president del Govern, Francesc Antich, a la vegada que acomiadà oficialment la Mostra en nom de l'Ajuntament i de tots els sollerics.

Tots els grups que hi han participat enguany realitzaren, a continuació, la tradicional actuació de cloenda. Val a dir que enguany la Mostra s'ha caracteritzat per una gran diversitat ja que, en els només sis grups participants (inclòs l'amfitrió, Aires Sollerics), s'hi han trobat representats quatre continents: Europa, Àsia, Àfrica i Amèrica.

Aquesta diversitat ha estat, en general, molt ben rebuda pel públic, que ahir omplia tres quartes parts del recinte de la Mostra, ja que molta gent la va presenciar des de fora, drets, però estalviant-se les 1.000 pessetes de l'entrada amb dret a cadira. Cada grup s'acomiadà amb dues actuacions començant pels gallecs d'Ourense, Castro Floxo, al qual seguiren, per ordre d'actuació, l'American University of Cairo, d'Egipte, el ballet folklòric de Cochabamba de Bolívia, el grup de danses aborígens Singing de Taiwan, el grup Veseliya de Kishinev (Moldàvia) i, finalment, el grup Aires Sollerics que fou, com sempre, el més aplaudit.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris