nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
19°

Andalusia, Euskadi i Catalunya, els destins vacacionals preferencials dels espanyols

Totes tres comunitats autònomes acaparen el 44'5% dels seus viatges d'esplai

Les comunitats autònomes d'Andalusia, el País Basc i Catalunya s'han constituït en les destinacions vacacionals preferencials dels espanyols durant l'any passat. Totes tres acapararen el 44'6% dels seus viatges i en el 90'2% dels casos els espanyols optaren per escollir-les com a destinació dels seus desplaçaments, segons les dades de l'estadística Familitur sobre Moviments turístics dels espanyols el 1998, que elabora l'Institut d'Estudis Turístics.

Per contra, els viatges que realitzaren a l'estranger representaren el 9'8% del total dels efectuats. Els estats fronteners amb Espanya són els preferits: el 23'1% dels viatges fora dels seus límits es dirigiren cap a França i el 19% ho va fer cap a Portugal. Únicament un 27'1% d'aquests desplaçaments tingué com a punt principal d'arribada un Estat que no és membre de la Unió Europea.

Les vacances suposaren el motiu principal de tots aquests moviments efectuats pels espanyols l'any passat. Dels 49'1 milions (cosa que ha suposat un increment del 7'8% respecte de l'any anterior), el 71'6% varen ser viatges de vacances; els familiars implicaren el 19'5% del total i el restant 4'4% representaren viatges de negocis. Segons l'estada, el 74'1% dels trajectes vacacionals varen ser de llarga durada i el 25'9% de menys de tres nits. En canvi, el 88'2% dels desplaçaments per causes professionals o de negoci tingueren una durada compresa entre un dia i una setmana.

La visita a familiars o amics tingueren més pes en els moviments amb destinació a Espanya (20'2% dels casos) que a l'estranger (13'1%), mentre que els viatges per motius de negocis representaren el 12'8% del total realitzats a l'estranger, davant al 3'5% dels quals que tenen per destinació l'Estat espanyol.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris